Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


The Alpinist

The Alpinist

Mens klatresporten bevæger sig fra niche til mainstream, klatrer Marc-André Leclerc alene, langt væk fra rampelyset. På fjerne bjergsider foretager den 23-årige frie fugl nogle af de dristigste soloklatringer nogensinde. Uden at tiltrække sig den helt store opmærksomhed.

Marc-Andre Leclercs metode er selve essensen af et soloeventyr: ingen kameraer, ingen reb, ingen fejlmargin. Fascineret af Marc-Andre Leclercs stilfærdige bedrifter går instruktør Peter Mortimer (The Dawn Wall) i gang med at lave en film om den canadiske soloklatrer. Men han er svær at stille skarpt på. Nomadeagtig og mediesky som han er, har han hverken telefon eller bil, og han indvier kun tøvende filmholdet i sin rene, uforfalskede
klatrevision.

Peter Mortimer har svært ved at holde trit, og Marc-André Leclercs klatringer bliver mere ambitiøse og dristige. Eliteklatrere er forbløffede over hans resultater, mens andre frygter, at han løber for store risici. Marc-André Leclerc drager ud på et historisk eventyr i Patagonien, som kommer til at omdefinere, hvad der er muligt i soloklatring.

THE ALPINIST er en intim dokumentarfilm om en visionær klatrer, som følger sin passion og drager den yderste konsekvens.